dehaze

Brussels Summer FestivalBrussels Summer Festival BSF

Nieuws

BSF 2017: NIEUWE NAMEN ! 12 Mar 2017 - 23:15

ORBITAL, FEIST, GOOSE, MILOW, BLACK BOX REVELATION, PUGGY, NOA, LA FEMME, TRUST, JAIN….


Na de overweldigende reacties op het nieuws dat PET SHOP BOYS op dinsdag 15 augustus voor een exclusief concert naar het Paleinzenplein komen, voegen we liefst dertien nieuwe namen toe aan de affiche van het Brussels Summer Festival. De zestiende editie vindt dit jaar plaats van 6 tot 15 augustus.

GOOSE
verstaat de kunst om melancholische pop te versmelten met knettergekke electro waar zowel machines al electrische gitaren een rol op het voorplan afdwingen. Vorig jaar bracht Goose met What You Need een sterke nieuwe cd uit, de band valt echter nooit in herhaling en blijft zowel live als op plaat koppig nieuwe invalshoeken verzinnen. Dat klopt ook voor ORBITAL, baanbrekende band in de geschiedenis van de rave-cultuur uit de hedonistische jaren negentig, maar ook vandaag nog spannend en fris. Het Britse duo dat bestaat uit de broers Paul en Phil Hartnoll, heeft namelijk een nieuw album op stapel staan dat later dit jaar verschijnt. Verwacht je alvast aan een sneak preview in Brussel !


Belgische bands die hun tournee kunnen afsluiten in een nokvol Vorst Nationaal blijven zeldzaam, en groepen die op de D6bels Music Awards (zeg maar : de Waalse tegenhanger van de MIA’s) met drie van de belangrijkste prijzen aan de haal gaan –waaronder artiest én concert van het jaar- lopen zo mogelijk nog dunner gezaaid. Maar PUGGY is de laatste paar jaar dan ook uitgegroeid tot een echt fenomeen, en dat zal volgende zomer nogmaals onderstreept worden met een concert op het Paleizenplein. Het wordt meteen één van de allerlaatste kansen om het trio nog live te zien dit jaar.


JAIN werd eerder dit jaar verkozen tot artieste van het jaar tijdens de prestigieuze Victoires de la Musique, en komt de hooggespannen verwachtingen nu inlossen op Brussels Summer Festival. Vernieuwend, maar tegelijk toch boordevol emotie. LA FEMME geldt momenteel als één van de beste groepen uit de Franse rock, en op Le Mystère –de tweede plaat die unaniem met superlatieven werd overladen- is ze er in geslaagd om de energie van de optredens ook in de studio te vatten. Hoog tijd dat deze band boven de taalgrens wat meer weerklank krijgt.


FEIST kan intussen al een hele reeks classics voorleggen die diep in ons geheugen staan gegrift. De Canadese folkrock-artieste hield zich opvallend stil sinds ze in 2011 haar laatste plaat Metals uitbracht, maar na haar samenwerking met Broken Social Scene is Leslie Feist klaar om weer zelf in de schijnwerpers te staan. Er komt een nieuwe plaat uit, én een internationale tournee. Logisch dus dat er ook een exclusieve passage op BSF in haar agenda staat. Trots! Dat zijn we trouwens ook met de kost van TRUST. In Vlaanderen niet écht een begrip, maar in de Franstalige wereld een levende legende, en in de jaren tachtig bovendien verantwoordelijk voor een handvol ijzersterke elpees als Antisocial, Police Milice, Elite en Marche Ou Crève. Dat ook Franse hiphop in blakende gezondheid verkeert, kan je met eigen oren komen vaststellen tijdens de set van MHD. U merkt het : qua genres en stijlen zijn we niet voor één gat te vangen.


En dat is nog niet alles. In de afdeling électro hebben we het grote genoegen om HENRI PFR te mogen verwelkomen, een jonge dj en producer uit Brussel die op zijn éénentwintigste al in de meest prestigieuze clubs ter wereld heeft gedraaid, en de ene killer track na de andere dropt. Snel even in onze glazen bol gekeken en neem het van ons aan: dit wordt een wereldster.


Van een heel andere orde –maar niet minder prikkelend- is NOA, de populaire Israëlische zangeres die zich op haar nieuwste cd Love Medicine weer herenigd heeft met haar trouwe gitarist en producer Gil Dor. Op het menu een hartverwarmende mengeling van jazz, traditionele muziek en pure pop. En over pure pop gesproken: in eigen land blijft MILOW nauwelijks te kloppen op dat vlak. Hij scoort hit na hit, vult zalen in de verste uithoeken van Europa, en heeft met Modern Heart zijn meest gedurfde plaat tot nog toe. Maar wél met de onweerstaanbare refreinen die we van hem gewend zijn, natuurlijk.


De rauwe garagerock van BLACK BOX REVELATION maakt het Belgische plaatje compleet. Althans, voorlopig want… meer nieuwe namen volgen heel binnenkort!


Tickets te koop HIER