dehaze

Brussels Summer FestivalBrussels Summer Festival BSF

Nieuws

OPNIEUW 11 NIEUWE NAMEN BEVESTIGD! 28 Mar 2017 - 22:25

GOLDFRAPP ! NOUVELLE VAGUE ! ANDRE BRASSEUR ! SOLDOUT! ALLEZ ALLEZ ! CALYPSO ROSE ! MASS HYSTERIA ! JIL CAPLAN ! THE PIROUETTES ! RADICAL FACE ! BALIMURPHY!


Het Brussels Summer Festival vindt plaats van van 6 tot 15 augustus. Deze nieuwe, zestiende editie focust meer dan ooit op diversiteit, kwaliteit en exclusieve optredens. De twaalf nieuwe namen vervoegen onder meer Pet Shop Boys, Orbital, Milow, Puggy, Goose, Noa en Black Box Revelation, die al eerder bekend werden gemaakt.


Na vier jaar stilte is GOLDFRAPP terug met een zevende plaat. Dat nieuws alleen al volstaat om onze week goed in te zetten, maar Alison Goldfrapp en Will Gregory zullen de nummers van hun verse electropopplaat Silver Eye komen voorstellen op de slotavond van het Brussels Summer Festival op het Paleizenplein. In combi met Pet Shop Boys – twee iconische bands voor de prijs van één- wordt dat een feestje om naar uit te kijken. Muzikaal vuurwerk verzekerd! Nog nieuw in de afdeling glamour : NOUVELLE VAGUE. Zes jaar na hun laatste wapenfeit heeft het Franse producersduo samen met een handjevol sensuele zangeressen I could be happy klaar. Het gezelschap groeide de voorbije twee decennia uit tot een fenomeen door eighties newwave-classics te hertalen tot luilekkere bossa nova. Maar nu hebben ze –primeur!- een plaat met zelfgeschreven songs klaar.  En nu we het toch over muziek hebben die net dat tikkeltje beter klinkt met een cocktail in de hand : de uit Trinidad afkomstige CALYPSO ROSE brengt nog meer zon binnen op de affiche van BSF. Ze brak vorig jaar -op haar zesenzeventigste - door met Far From Here, een feestelijke plaat vol zomerse vibes waarop Rose de krachten bundelt met Manu Chao. Deze bijzondere  samenwerking werd eerder dit jaar terecht bekroond met een Victoire de la Musique in de categorie wereldmuziek. Daarmee werd ze officiëel gekroond tot koningin van de calypso, al lonkt ze tijdens haar optredens net zo goed naar soca, salsa en reggae. Kortom: niet te missen en goed humeur gegarandeerd ! Deze drie bands Goldfrapp, Nouvelle Vague en Calypso Rose staan trouwens exclusief op BSF!


Ook in eigen land hebben we artiesten die de kunst van het waardig ouder worden tot in de puntjes beheersen. Neem ANDRÉ BRASSEUR.  Sowieso al bij leven een monument, maar dankzij de vorig jaar verschenen compilatie Lost Gems From The Seventies – en zijn gesmaakte passage op Pukkelpop - heeft hij een nieuw, jonger publiek gevonden. Op het Paleizenplein zorgen de warme klanken van zijn Hammond-orgel straks voor een waar volksfeest. Precies zoals we dat graag hebben in de hoofdstad van Europa. Nog Belgisch fabrikaat : ALLEZ ALLEZ. Jawel, u leest het goed. De Belgische groep die in de jaren tachtig een paar instant classics maakte met internationale hits als ‘African Queen’, ‘The Valley Of The Kings‘ en ‘Allez Allez’ is terug met haar wervelende kruisbestuiving van Afrikaanse ritmes en dansbare funk en hoekige rock. We zijn er trots op dat de band speciaal voor BSF weer bij elkaar komt! En we hebben nog meer tricolore-rock op de affiche : SOLDOUT bracht met Forever zopas een excellente vijfde cd uit, en na de heroïsche passage op ons festival in 2015, nodigen we ze graag opnieuw uit. Zoals altijd bieden we ook een podium voor bands die aan de andere kant van de taalgrens nog niet zo bekend zijn, maar wel een groter publiek verdienen. Zo is er het Brusselse BALIMURPHY, al vier cd’s lang goed voor folkrock van de bovenste plank, zij komen hun kakelverse album ‘Nos Voiles’ voorstellen. Bij ons spelen ze praktisch in hun eigen achtertuin.


Ook Franse acts nemen traditioneel een belangrijke plaats in op BSF. Zo is er de terugkeer van JIL CAPLAN, in de jaren negentig verantwoordelijk voor het tijdloze Les Charmeurs de Serpents met hits als ‘Natalie Wood’ en ‘Tout C'Qui Nous Sépare’ en nu –tien jaar na haar vorige cd- terug met een nieuwe cd waarop ze jazz en swing met elkaar versmelt.  Daarnaast geloven we ook in jong talent. Daar hebben we in alle bescheidenheid ook een neus voor, getuige de passages van –onder meer- de toen nog onbekende Christine + The Queens. Dit jaar zetten we ons geld in op THE PIROUETTES, een piepjong duo dat excelleert in melodieuze synthpop.  Eveneens in de gaten te houden : RADICAL FACE, die op een geheel eigen wijze folk en electro met elkaar versmelt. En last but not least: MASS HYSTÉRIA, een legendarische nu-metal band die net een tournee met 85 optredens achter de rug heeft en daarmee meer dan 250.000 fans wist te overtuigen. Ontdekken is bezwijken!

Tickets te koop HIER